Positieve Gezondheid – Heerhugowaard
Header afbeelding
Keizerfazant 80 1704 WL
Heerhugowaard
Spoed Kies 1

Positieve Gezondheid

Wat is Positieve Gezondheid?

Positieve Gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven centraal stelt.  Mensen zijn meer dan hun klacht en dit vraagt om een bredere benadering. Zeker in deze tijd waarin veel mensen met chronische ziekte of mentale klachten te maken hebben. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf.

In de Animatie leggen we uit wat Positieve Gezondheid is en hoe het werkt.

Het spinnenweb

Kenmerk van Positieve Gezondheid is het gespreksmodel aan de hand van het spinnenweb. Hierin worden 6 leefgebieden uitgevraagd:

Wat is het? - Institute for Positive Health

Positieve gezondheid binnen de huisartsenpraktijk

De huisartsen en praktijkondersteuners zijn opgeleid om het gesprek te voeren volgens het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Wij nodigen u uit om het spinnenweb alvast in te vullen zodat dit met u besproken kan worden tijdens het consult. Zo kan er ruimte ontstaan voor het andere gesprek. Voor meer informatie over Positieve Gezondheid en het invullen van het spinnenweb kunt u naar deze site gaan. U heeft hier keuze uit verschillende vragenlijsten voor volwassenen, kinderen, tieners. U kunt ook kiezen voor een Engelstalige vragenlijst.

Heeft u vragen of wilt u graag uw ingevulde spinnenweb met ons bespreken geeft dit dan aan bij het maken van de afspraak zodat er meer tijd kan worden ingepland.