Medisch dossier inzien via “Persoonlijke Gezondheidsomgeving” – Heerhugowaard
Header afbeelding
Keizerfazant 80 1704 WL
Heerhugowaard
Spoed Kies 1

Terug naar overzicht

Medisch dossier inzien via “Persoonlijke Gezondheidsomgeving”

U kunt uw medisch dossier van onze praktijk nu ophalen in uw PGO. PGO is de afkorting van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving. In een PGO bewaart u alle gegevens over uw gezondheid straks op één plek. De uitslag van uw bloedonderzoek bijvoorbeeld. En een lijst van de medicijnen die u gebruikt. Maar straks ook de gegevens van uw stappenteller.

Waarom een PGO?
Met een PGO staan straks alle gegevens over uw gezondheid niet op verschillende plekken, maar op één plek bij elkaar. Ook kunt u zelf gegevens aanvullen. Zo heeft u een mooi overzicht.

De gegevens in uw PGO kunt u daarnaast delen met andere zorgverleners. Bijvoorbeeld vragenlijsten met fysiotherapeut of psycholoog. Zorgverleners kunnen uw gegevens alleen bekijken als u daar toestemming voor geeft. U bepaalt zelf wat u met uw gegevens doet.

Veiligheid staat voorop
Met een PGO kunt u persoonlijke gegevens over uw gezondheid opslaan en uitwisselen. Het is belangrijk dat dit veilig gebeurt. Ziet u het MedMij-label, dan weet u dat het veilig is. Het MedMij-label is een soort keurmerk voor PGO’s.

Uw gegevens ophalen
U kunt zelf kiezen welke PGO u gebruikt. De PGO van Ivido is uitgebreid getest met het programma dat we in onze huisartspraktijk gebruiken. U kunt zelf gratis een PGO bij Ivido maken en meteen uw gegevens ophalen.

Maak een Ivido PGO aan: https://app.ivido.nl/auth/irma/registration_information_client.php

Wilt u eerst zelf een PGO kiezen? De PGO keuzehulp van de Patiëntenfederatie kan u daarbij helpen: https://www.pgo.nl/kies-een-pgo/ .

Publicatiedatum: 13-09-2021