Coronavirus informatie – Huisartsenpraktijk Butterhuizen – Heerhugowaard
Header afbeelding
Keizerfazant 80 1704 WL Heerhugowaard Tel:072-5710251

Coronavirus informatie

Coronavirus

WAT GEBEURT ER IN UW HUISARTSENPRAKTIJK?

Als huisartsen houden wij natuurlijk alle ontwikkelingen rond het coronavirus goed in de gaten. De zorg voor onze patiënten en medewerkers staat hierbij voorop. Daarom willen wij u graag op de hoogte houden met actuele informatie en maatregelen betreffende dit virus.

Om controle te houden over de situatie vragen wij van u het volgende:

Het coronavirus wordt alleen overgedragen van mens tot mens, vooral door hoesten, maar ook via de handen. U moet denken aan besmetting met het coronavirus als u koorts boven de 38 graden en luchtwegklachten heeft. In dat geval komt u niet naar de praktijk, maar blijft u thuis tot uw klachten 24 uur voorbij zijn. Neem direct telefonisch contact op als u zich steeds zieker voelt en moeite heeft met ademen en/of benauwd bent.

De huisarts zal dan de beslissing nemen dat u op een speciaal luchtwegspreekuur kunt komen aan het einde van de dag op de praktijk of dat u thuis in beschermende kleding wordt bezocht. Hierdoor kan er  in onze praktijk in een ‘schone’ omgeving worden gewerkt. Want wij begrijpen dat u door de huidige omstandigheden niet naar de praktijk wilt of durft te komen. Maar we willen benadrukken dat er veilig wordt gewerkt. Dat wil zeggen dat de kans om besmet te raken erg klein is.

Om controle te houden over de situatie geldt het volgende:

Wij verzoeken u altijd eerst te bellen voordat u naar de praktijk komt!

Het is verplicht  om een mondkapje te dragen bij het betreden van ons gebouw. (Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar, tenzij de assistente anders adviseert).

Desinfecteer uw handen bij binnenkomst

Houd 1,5 meter afstand

Reguliere zorg

Ons team, probeert, rekening houdend met de beperkende maatregelen, zo goed als mogelijk de reguliere zorg te verlenen. U kunt voor uw klachten gewoon een afspraak maken op het spreekuur of bij niet urgente vragen een belafspraak inplannen. Ook kunt u vragen per mail stellen. Foto’s van huidafwijkingen kunt u het beste mailen. Door de aangepaste spreekuren kan het zijn dat u langer op een reguliere afspraak moet wachten dan u van ons gewend bent. Natuurlijk zullen wij spoedeisende klachten zo snel als nodig is afhandelen. Door de toegenomen drukte aan de telefoon kan het zijn dat u langer dan u gewend bent in de wacht staat als u naar de praktijk belt. Wij hopen op uw begrip.

Voordat u op het spreekuur komt wordt u wel gevraagd of u hoest en/of koorts heeft. U moet daar eerlijk antwoord op geven, voor uw eigen en onze veiligheid. De spreekuren worden ruim gepland zodat u zo weinig mogelijk andere patiënten ontmoet en ook heel kort in de wachtkamer hoeft plaats te nemen. Als u een afspraak heeft op de praktijk, vragen we u niet te vroeg te komen of anders nog wat langer buiten te wachten Daarnaast wordt de praktijk extra vaak schoongemaakt.

Kom NIET naar de praktijk voor het maken van afspraken of herhaalrecepten. Langs brengen van urine alleen na telefonisch overleg met de assistente.

De POH-Somatiek ziet momenteel geen patiënten op de praktijk, maar werkt telefonisch tot er meer bekend is op 19 januari 2021

De POH GGZ / POH GGZ Kind & Jeugd zien mensen die voor het eerst komen op de praktijk (intake). Nadien of op de praktijk of via de telefoon. Afspraken maken verloopt weer via de assistente in overleg met de eigen huisarts. Gesprekken met POH GGZ en POH GGZ Kind en Jeugd zijn kosteloos.

Testen

Er komen bij ons veel vragen binnen over het wel of niet testen van mensen met koorts of luchtwegklachten. De enige manier om te aan te tonen of je besmet bent met het coronavirus is door middel van een speciale en erkende test. U kunt zich sinds 1 juni aanmelden voor een test bij de GGD: bel daarvoor 0800-1202. Deze test is alleen betrouwbaar indien u klachten heeft. Totdat de uitslag van de test bekend is blijft u thuis, dit geldt ook voor uw huisgenoten.

Tot slot

Als u (licht) verkouden, aan het hoesten of ziek bent of koorts heeft,  blijf dan thuis. Beperk uw sociale contacten en respecteer 1,5 meter afstand tot de ander. Dit voorkomt verspreiding van het virus.

Meer informatie over het coronavirus :    https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus